Lekka sałatka z kapusty pekińskiej

    Lekka i chrupiąca sałatka, którą lubię przyrządzać zarówno do obiadu jak i na kolację. Dodaję jogurt naturalny i dzięki temu sałatka jest niskokaloryczna.

    Adamek

    Washington, Stany Zjednoczone
    Zrobione przez 7 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/3 główki kapusty pekińskiej
    • 1 marchewka
    • 1 jabłko
    • 1 kalarepa
    • 1 pęczek natki pietruszki
    • sól i pieprz do smaku
    • 4 łyżki jogurtu naturalnego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kapustę poszatkować i włożyć do salaterki.
    2. Marchewkę, jabłko i kalarepę obrać i zetrzeć na grubej tarce. Wymieszać z kapustą. Natkę posiekać dodać do sałatki. Doprawić solą i pieprzem.
    3. Sałatkę wymieszać z jogurtem i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis