Bulion z ryżem

    Bulion z ryżem

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Tania i sycąca zupa - bardzo prosta, a dzięki przyprawom zyskuje wyjątkowy aromat. Dobra jako podstawa innych zup.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 1 kostka rosołowa
    • 1/2 łyżeczki vegety
    • 1 liść laurowy
    • 2 ziarna ziela angielskiego
    • szczypta majeranku
    • szczypta pieprzu ziołowego
    • 3 ziarenka pieprzu
    • szczypta estragonu
    • szczypta tymianku
    • 1/2 szklanki ryżu
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. W garnku zagotować 1/2 litra wody, dodać przyprawy i ugotować bulion.
    2. W oddzielnym garnku zagotować osoloną wodę. Wrzucić ryż i gotować przez około 15 minut. Odcedzić.
    3. Ryż przełożyć na talerze, zalać bulionem i podawać.

    Ryż bez tajemnic

    Chcesz się dowiedzieć jakie są gatunki ryżu i jak go najlepiej gotować? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak ugotować ryż"!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis