Zupa rybna kryzysowa

    Zupa rybna kryzysowa

    1polubienie
    1godz.


    Zrobione przez 3 osoby

    Prosta, tania i smaczna zupa z warzyw z dodatkiem resztek ryby pozostałych po przygotowaniu innej potrawy.

    Adamek Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 kostka rosołowa
    • 2 ziarna ziela angielskiego
    • 1 liść laurowy
    • 1/2 łyżki vegety
    • 3 ziarenka pieprzu
    • resztki ryby (ogon, głowa)
    • 1 por
    • 5 liści kapusty
    • 2 marchewki
    • 1 korzeń pietruszki
    • szczypta lubczyku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. W garnku zagotować litr wody, dodać kostkę rosołową, ziele angielskie, liście laurowe, ziarenka pieprzu i vegetę. Dodać kawałki ryby. Gotować na małym ogniu przez 15 minut.
    2. Warzywa oczyścić i pokroić na kawałki, dodać do garnka i gotować przez 30 minut. Przed końcem dodać lubczyk. Smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis