Gulasz z soczewicy i chorizo

    Gulasz z soczewicy i chorizo

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 6 osób

    Pyszny, aromatyczny gulasz, który można bardzo szybko przygotować w szybkowarze. Dodatek hiszpańskiej kiełbasy chorizo nadaje wyjątkowego smaku. Zobaczcie nasz przepis video z tym gulaszem!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 litr wody
    • 400 g brązowej soczewicy
    • 1/2 laski kiełbasy chorizo, pokrojonej na 1 cm kawałki
    • 1 ziemniak, obrany i pokrojony w kostkę
    • 2 marchewki, pokrojone na mniejsze kawałki
    • 1 liść laurowy
    • 75 ml oliwy z oliwek extra virgin
    • 1 cebula, pokrojona w pióra
    • 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Do szybkowaru wlać wodę, dodać soczewicę, kiełbasę, ziemniaka, marchewkę oraz liść laurowy, przykryć i gotować przez 10 minut.
    2. W międzyczasie na patelni rozgrzać oliwę i smażyć cebulę, aż zmięknie. Dodać paprykę, wymieszać i zdjąć z ognia, aby się nie przypaliła.
    3. Gdy soczewica jest gotowa, dodać cebulę z papryką, wymieszać - gotowe!

    Zobacz jak to zrobić!

    Gulasz z soczewicy z chorizo
    Gulasz z soczewicy z chorizo

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis