Herbata lipowa z mięta

    Herbata lipowa z mięta

    1polubienie
    12min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Wspaniale rozgrzewająca i kojąca herbata z lipy. Cytrynę i miód należy dodać do filiżanki jak herbata będzie już zaparzona, ponieważ wrzątek niszczy właściwości miodu.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2-3 torebki herbaty lipowej
    • kilka listków świeżej mięty
    • 1/3 cytryny
    • 2 łyżeczki miodu lipowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 2min.  ›  Gotowe w: 12min. 

    1. Wodę zagotować. Do imbryczka włożyć herbatę i miętę.
    2. Po 2-3 minutach od zagotowania wody, zalać imbryczek, przykryć i odstawić na 10 minut do zaparzenia.
    3. Rozlewać do filiżanek i podawać z cytryną i miodem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis