Omlet różany

    Omlet różany

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczne danie, które doda energii w środku dnia lub o poranku. Omlet z dodatkiem wody różanej - warto spróbować.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 2 jajka
    • 2 łyżki cukru
    • 1/2 szklanki mąki
    • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 1/2 szklanki zsiadłego mleka
    • 1 kieliszek (20 ml) wody różanej
    • szczypta soli
    • 1 łyżka oleju do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę z proszkiem i mleko, zmiksować.
    2. Do ciasta dodać wodę różaną, wymieszać.
    3. Białka ubić na sztywno z solą i delikatnie połączyć z ciastem.
    4. Na patelni rozgrzać olej, wylać ciasto i smażyć przez kilka minut, aż spód się zetnie. Omlet odwrócić i smażyć na rumiano.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis