Duszony szpinak

    Duszony szpinak

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 6 osób

    Jeden z moich ulubionych dodatków do dań. Ten szpinak z ziemniakami i kotletem lub rybą komponuje się w pyszny obiad.

    Adamek Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 1 kg świeżego szpinaku
    • 1 łyżka masła klarowanego
    • 3-4 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 łyżeczka maggi
    • 2 jajka
    • 1 łyżka śmietany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Szpinak umyć, osuszyć i poszatkować. Na patelni roztopić masło i dodać szpinak.
    2. Dodać czosnek, doprawić solą, pieprzem i maggi. Dusić przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
    3. Jajka wymieszać ze śmietaną i dodać do szpinaku. Dokładnie wymieszać i chwilę smażyć, aż masa się zetnie.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis