Wodzianka strzelecka

    Wodzianka strzelecka

    1polubienie
    10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Danie szybkie, tanie i sycące - tradycyjna zupa śląska i świetny sposób na wykorzystanie czerstwego chleba - najlepszy razowy.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 2 kromki czerstwego chleba razowego
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 łyżeczka smalcu ze skwarkami
    • 400 ml wody
    • sól i pieprz do smaku
    • 1/2 łyżeczki maggi

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Chleb pokroić w kostkę. Dodać wyciśniety przez praskę czosnek i smalec, i zalać wrzącą wodą. Doprawić solą, pieprzem i maggi. Odstawić na 5 minut. Smacznego!

    zamiennik

    Zamiast smalcu można dodać olej.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis