Kuleczki z baleronu

    Kuleczki z baleronu

    1polubienie
    50min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Świetne na przystawkę lub zakąskę na przyjęciu - małe kulki uformowane z mielonego baleronu z dodatkiem szczypiorku i jajek na twardo.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 400 g baleronu
    • 2-3 łyżki masła
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1/2 łyżeczki pieprzu
    • 1/2 pęczka szczypiorku, posiekanego
    • 2 jajka ugotowane na twardo
    • 2-3 łyżki śmietany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Baleron zmielić w maszynce do mięsa. Dodać masło, sól, pieprz i szczypiorek, wymieszać.
    2. Jajka obrać. Białko posiekać, a żółtko wymieszać ze śmietaną. Dodać do masy i wymieszać. Formować małe kulki i układać na tacy. Przed podaniem schłodzić.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis