Sałatka warzywna do słoików

    Sałatka warzywna do słoików

    3polubienia
    30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Smaczna sałatka z kapusty, kiszonych ogórków, gotowanej marchewki, pomidorów i jabłek w zalewie octowej, która będzie idealnym dodatkiem do zimowych obiadów.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość sztuk: 8 słoików

    • 1 kg kapusty
    • 1 kg ogórków kiszonych
    • 1 kg ugotowanej marchewki
    • 1 kg cebuli
    • 1 kg jabłek
    • 1 kg pomidorów
    • Zalewa
    • 6 łyżeczek soli
    • 6 łyżeczek cukru
    • 3/4 szklanki octu 6%
    • 1 szklanka oleju
    • kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Kapustę poszatkować. Ogórki, marchewkę i pomidory pokroić w kostkę. Cebulę i jabłka obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać i nałożyć do słoików.
    2. Wszystkie składniki zalewy wymieszać i wymieszać z warzywami. Nakładać do słoików i pasteryzować.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis