Syrop cukrowy

    Syrop cukrowy

    Zapisz do ulubionych
    11min.


    Zrobione przez 165 osób

    Syrop cukrowy używa się do drinków i innych napojów. Jest też łatwy do przygotowania i można go przechowywać w lodówce do miesiąca.

    Składniki
    ilość sztuk: 300 ml

    • 200 g (1 szkl.) cukru
    • 240 ml (1 szkl.) wody

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 1min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 11min. 

    1. W średnim rondelku wymieszać cukier z wodą. Doprowadzić do wrzenia i stale mieszać aż cukier się rozpuści. Pozostawić do ostygnięcia.
    2. Aby uzyskać gęsty syrop należy gotować nieco dłużej.
    3. Można do niego dodać wanilię lub skórkę pomarańczową, a nawet: kardamon, lawendę, cynamon, miętę... i wiele innych!

    Zobacz jak to zrobić!

    Syrop cukrowy
    Syrop cukrowy

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis