Żaglówki z salami

    Żaglówki z salami

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Żaglówki z salami to ciekawy pomysł na przekąski! Na bagietce posmarowanej serem śmietankowym przytwierdzamy plaster salami i dekorujemy oliwką i serem pleśniowym. Niezwykłe!

    Składniki
    ilość porcji: 20 

    • 20 plastrów salami węgierskiego
    • 1 bagietka
    • 20 czarnych oliwek
    • 150 g sera pleśniowego, pokrojonego w kostkę
    • 150 g serka śmietankowego do smarowania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Bagietkę kroimy na małe kromki, każdą smarujemy serkiem śmietankowym.
    2. Na wykałaczkę nadziewamy brzeg plasterka salami, kawałek sera pleśniowego, oliwkę i „zamykamy” drugim brzegiem salami, tak, aby ser pleśniowy i oliwka znalazły się w środku. Tak przygotowany „żagiel” wbijamy w kromkę bagietki. Smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis