Pyszna pomidorówka z serkiem topionym

    Pyszna pomidorówka z serkiem topionym

    6polubień
    50min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Pyszna zupa pomidorowa z serkiem topionym i makaronem (albo ryżem), którą gotuje się na wywarze mięsno-warzywnym.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1,5 l wywaru mięsno-warzywnego
    • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego (90 g)
    • 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów (opcjonalnie)
    • 2 kremowe serki topione (2x100 g)
    • natka pietruszki, posiekana
    • pieprz i sól
    • 200 g makaronu muszelki lub ryżu, ugotowanego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Gwarancją dobrej zupy jest wywar. Możemy go przyrządzić wcześniej na bazie mięsa i warzyw (marchewka, pietruszka, seler i por). Warzywa kroimy i wraz z mięsem gotujemy aż powstanie bulion.
    2. Następnie dodajemy pomidory z puszki i koncentrat, chwilę gotujemy, a na koniec dodajemy serek topiony.
    3. Kiedy się rozpuści, dokładamy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

    rada

    Chcesz, by zupa była jeszcze pyszniejsza? Wystarczy, że zmiksujesz ją na krem i podasz z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis