Pasta orzechowa na przyjęcie

    Pasta orzechowa na przyjęcie

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Sylwester tuż, tuż. Każdy z nas zastanawia się pewnie, jakimi przysmakami uraczyć swoich gości. Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy poleca przepis na delikatną pastę orzechową – świetny dodatek do kruchych tartaletek.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 100 g twarogu półtłustego
    • 2–3 łyżki jogurtu naturalnego
    • sól, pieprz do smaku
    • 100 g sera żółtego
    • 70 g orzechów włoskich łuskanych, zmielonych
    • natka pietruszki do dekoracji
    • 12 małych tartaletek z kruchego ciasta

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Do twarogu dodać jogurt, sól i pieprz, i dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
    2. Następnie dodać starty na małych oczkach ser żółty i zmielone orzechy, i dokładnie wymieszać.
    3. Pastę wyłożyć do tartaletek, udekorować cząstkami orzechów i natką pietruszki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis