Ciasteczkowa czekolada

    Ciasteczkowa czekolada

    Zapisz do ulubionych
    2godz.25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Ten deser należał w dzieciństwie do moich ulubionych. Świetna zabawa przy przygotowaniu i frajda przy jedzeniu!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 200 g masła
    • 100 g cukru
    • 2 jajka
    • 1 kieliszek rumu
    • 200 g czekolady deserowej, roztopionej
    • 400 g herbatników, pokruszonych
    • bita śmietana do podania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 2godz.25min. 

    1. W dużej misce zmiksować masło z cukrem i jajkami. Dodać rum i czekoladę. Wymieszać i dodać pokruszone herbatniki.
    2. Mieszaninę przełożyć na papier pergaminowy i zawinąć jak kiełbasę. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
    3. Przed podaniem pokroić w plastry i udekorować bitą śmietaną.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis