Czosnkowa oliwa

    Bardzo prosty sposób na aromatyczną oliwę - cała moja rodzina uwielbia czosnek i często tak przygotowuję oliwę, która wyśmienicie smakuje do sałatek, pizzy czy chleba.


    Małopolskie, Polska
    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość sztuk: 1 butelka

    • 1/2 litra oliwy z oliwek extra virgin
    • 4 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  +4dni odstawienie  ›  Gotowe w: 4dni5min. 

    1. Oliwę nalać do ładnej butelki, wrzucić czosnek i odstawić na 3-4 dni, aby przesiąkła aromatem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis