Zupa cebulowa na rosole

    Zupa cebulowa na rosole

    2polubienia
    40min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Znudził ci się rosół? Potrzebujesz inspiracji na szybką zupę? Dodaj dużo cebuli, ser żółty i gotowe!

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 litr rosołu (lub bulionu)
    • 3-4 cebule
    • 3 łyżki masła
    • 100 g sera żółtego, pokrojonego w plastry

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Rosół podgrzewać na średnim ogniu. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
    2. Cebule pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać do rosołu i gotować przez 15-20 minut.
    3. Zupę przelać do żaroodpornych miseczek i przykryć plastrem sera. Zapiekać przez 3 minuty. Od razu podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis