Przegrzebki w śmietanie

    Przegrzebki w śmietanie

    2polubienia
    15min.


    Zrobione przez 11 osób

    Bardzo smaczne, proste danie. Przegrzebki smażone na maśle, a następnie wymieszane ze śmietaną i pesto.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g przegrzebków
    • 2 łyżki mąki
    • 2 łyżki masła
    • 1 łyżka pesto
    • 1 łyżka kaparów
    • 1 szklanka śmietany
    • sól i pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Przepłukać przegrzebki i osuszyć papierowym ręcznikiem. Obtoczyć w mące i smażyć na maśle przez około 1-2 minuty z każdej strony.
    2. Dodać pesto i kapary, dobrze wymieszać, a następnie dodać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem.
    3. Doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia - gotowe!

    Zobacz jak to zrobić!

    Przegrzebki w śmietanie
    Przegrzebki w śmietanie

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis