Zupa krem z marchewki

    Bogusia

    Zupa krem z marchewki

    Zdjęcie do przepisu: Zupa krem z marchewki
    1

    Zupa krem z marchewki

    (0)
    40min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pysznie rozgrzewająca i pikantna zupa z dodatkiem imbiru i pieprzu cayenne. Przyprawy można dostosować wedle upodobania.

    Bogusia Podkarpackie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 litr wywaru warzywnego
    • 500 g marchewki
    • 1 ziemniak
    • 2 łyżki masła
    • sól do smaku
    • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
    • 1 kawałek świeżego korzenia imbiru
    • kwaśna śmietana do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. W garnku zagotować wywar. Dodać oczyszczoną marchewkę i ziemniaka i gotować przez 30 minut.
    2. Do zupy dodać masło i zmiksować na gładko. Doprawić solą i pieprzem. Zetrzeć imbir i wymieszać.
    3. Zupę podgrzać, rozlewać do miseczek i podawać z odrobiną śmietany.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis