Sałatka z fety i rzodkiewek

    Sałatka z fety i rzodkiewek

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczna i prosta sałatka, którą lubię podawać do kolacji - lekka i chrupiąca w sosie z oliwy i octu winnego.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 główka sałaty lodowej
    • 2 pęczki rzodkiewek
    • 1 mały ogórek
    • 1 pęczek szczypiorku
    • 1/2 pęczka koperku
    • 200 g fety
    • Sos
    • 3 łyżki oliwy
    • 3 łyżki czerwonego octu winnego
    • 1 łyżka musztardy
    • 2 łyżeczki cukru
    • sól i biały pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki.
    2. Wszystkie warzywa opłukać i osuszyć. Rzodkiewki pokroić w plasterki, ogórek w kostkę, a szczypiorek i koperek posiekać. Wymieszać z sałatą.
    3. Ser pokroić w kostkę. Dodać do warzyw.
    4. Wszystkie składniki na sos wymieszać i połączyć z sałatką. Smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis