Jabłka w galaretce

    Jabłka w galaretce

    1polubienie
    2godz.15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszny i prosty deser, który jest stosowny również w diecie dla cukrzyków. Plasterki jabłka i cytryny zastygnięte w galaretce.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 jabłko
    • 1 cytryna, przekrojona na pół
    • 1 (75 g) galaretka cytrynowa
    • kilka listków mięty

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +2godz. tężenie  ›  Gotowe w: 2godz.15min. 

    1. Jabłko umyć i pokroić w cienkie plasterki. Skropić sokiem z połowy cytryny. Drugą połowę cytryny pokroić w plasterki i ułożyć na dnie salaterki. Na to ułożyć plasterki jabłek.
    2. Galaretkę rozpuścić w 2 niepełnych szklankach gorącej wody. Odstawić do przestygnięcia, a następnie wlać do salaterki z jabłkami. Wstawić do lodówki do stężenia.
    3. Przed podaniem udekorować listkami mięty.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    Beznadzieja....zalanie galaretką jabłek-to ma być przepis...?oczywiscie galaretke przygotowujemy w/g przepisu na opakowaniu,a jabłka obieramy "na okrągło".kroimy nożem,układamy palcami....rany julek...po co zamieszczac takie PRZEPISY...? - 26 wrz 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis