Sałatka z jajkami przepiórczymi

    Sałatka z jajkami przepiórczymi

    1polubienie
    1godz.10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczna sałatka jajeczna nie tylko na wielkanocny stół. Jajka przepiórcze, ziemniaki i marynowane pieczarki w sosie majonezowym.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 12 jajek przepiórczych, ugotowanych na twardo
    • 3 małe ugotowane ziemniaki
    • 20 marynowanych pieczarek
    • 1/2 pęczka szczypiorku
    • Sos
    • 3 łyżki majonezu light
    • 1 łyżka sosu sojowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Ziemniaki przekroić na pół, a jeśli są duże to pokroić na ćwiartki. Pieczarki przekroić na pół. Ułożyć w salaterce.
    2. Szczypiorek posiekać i wymieszać z sałatką. Majonez wymieszać z sosem sojowym i połączyć z sałatką. Przed podaniem schłodzić.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis