Pierś kurczaka nadziewana farszem pietruszkowym

    Pierś kurczaka nadziewana farszem pietruszkowym

    4polubienia
    1godz.


    Zrobione przez 7 osób

    Roladki z kurczaka zawsze smakują mojej rodzinie, niezależnie jaki farsz jest w środku. W tej wersji z natką pietruszki.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 3 filety z piersi kurczaka
    • 2 pęczki natki pietruszki
    • 1 łyżka masła
    • kilka łyżek bułki tartej
    • 1 łyżka masła
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
    2. Jeden filet zmielić w maszynce do mięsa. Dwa pozostałe przykryć folią spożywczą i rozbić na cienkie płaty.
    3. Natkę posiekać (można zmielić z mięsem). Wymieszać z mielonym kurczakiem, masłem i bułką tartą, doprawić solą i pieprzem.
    4. Farsz nałożyć na płaty mięsa i zwinąć w roladki. Można zabezpieczyć nitką aby się nie rozpadły. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 40 minut, w międzyczasie kilkakrotnie odwracając.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis