Kotlet mielony z piersi kurczaka

    Kotlet mielony z piersi kurczaka

    3polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Bardzo lubię do dań mięsnych dodawać natkę pietruszki, nadaje im pysznego smaczku. Tym razem przygotowałam kotlety z kurczaka.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 duża pierś z kurczaka
    • 1/2 pęczka natki pietruszki
    • 1 jajko
    • 1 łyżka masła
    • 3 łyżki bułki tartej
    • sól i pieprz do smaku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Kurczaka zmielić razem z natką. Dodać jajko, masło i bułkę tartą, wyrobić na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem. Z masy formować kotlety.
    2. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na rumiano.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis