Kotlety z boczniaków

    Kotlety z boczniaków

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Wyjątkowo smaczny pomysł na wegetariańskie kotlety - panierowane grzyby boczniaki usmażone na złoto. Każdy się skusi!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 150 g boczniaków
    • sól do smaku
    • 1 jajko
    • bułka tarta do obtoczenia
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Boczniaki umyć, osuszyć, odkroić nóżki i posolić.
    2. Jajko roztrzepać w miseczce. Obtaczać grzyby najpierw w jajku, potem w bułce tartej.
    3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć grzyby z obu stron na rumiano.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis