Sernik na zimno z malinami

    Sernik na zimno z malinami

    2polubienia
    2godz.20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Ten sernik przygotowuje się błyskawicznie i jest pyszny - potrzeba kilka serków homogenizowanych, paczkę biszkoptów i galaretkę. Owoce mogą być dowolne - sezonowe, ale ja najbardziej lubię maliny!

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 1 opakowanie (140 g) biszkoptów
    • 6 opakowań (po 140 g) serka homogenizowanego
    • 2 łyżki żelatyny
    • 1 opakowanie (75 g) galaretki owocowej - tu malinowa
    • 400 g świeżych owoców - ja użyłam malin

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +2godz. tężenie  ›  Gotowe w: 2godz.20min. 

    1. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami.
    2. Serki przełożyć do miski. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody i wymieszać z serkami. Wyłożyć na biszkopty i wstawić do lodówki na godzinę.
    3. Galeratkę przygotować według instrukcji na opakowaniu. Odstawić do przestygniecia.
    4. Owoce ułożyć na masie serowej, zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na godzinę.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis