Zaloguj się Zarejestruj się

Golonka z wody

Prosty sposób na smaczną golonkę. Fakt, wymaga długiego gotowania, ale jak już się ugotuje to niebo w gębie!

Marta

Składniki
ilość porcji: 1 

  • 1 golonka
  • 3 liście laurowe
  • 15 ziaren pieprzu
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 3 szczypty soli

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 3godz.  ›  Gotowe w: 3godz.5min. 

  1. Golonkę dokładnie umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, przykryć i gotować przez 2 godziny.
  2. Dodać wszystkie przyprawy i gotować przez kolejną godzinę. Mięso powinno być miękkie i odchodzić łatwo od kości.
  3. Podawać z kwaszonymi ogórkami lub kapustą i z piwem.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie