Kotlety marchewkowe

    (1)
    1 godz.

    Pyszne i zdrowe kotleciki z marchewki i czerwonej soczewicy, panierowane w bułce tartej i usmażone na złoto.


    Mazowieckie, Polska
    Zrobione przez 10 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 marchewki
    • 1 szklanka czerwonej soczewicy
    • 2 cebule, posiekane
    • 2-3 łyżki oliwy
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 jajko, roztrzepane
    • 2 łyżki mąki
    • bułka tarta do obtaczania
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Marchewki i soczewicę ugotować do miękkości. Odcedzić i zmiksować w blenderze razem z cebulą. Dodać oliwę, doprawić do smaku
    2. W miseczce wymieszać jajko z mąką. Z masy marchewkowej formować kotleciki, maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej.
    3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na rumiano.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Komentarze po polsku (1)

    Trisha
    autor:
    0

    Moim zdaniem na zimno smakują lepiej niż na gorąco 😊  -  19 sty 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis