Makaron z papryką i kaparami

    Makaron z papryką i kaparami

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Bardzo prosty przepis na smaczny obiad - makaron z podsmażaną papryką z dodatkiem kaparów, posypany serem.

    Adamek Washington, Stany Zjednoczone

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 400 g makaronu świderki
    • 2 łyżeczki soli
    • 3 zielone papryki
    • 5 łyżek oleju
    • 1 szczypta curry
    • 10 kaparów
    • 50 g żółtego sera, startego
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W dużej ilości osolonej wody ugotować makaron al dente.
    2. Papryki pokroić w paski i smażyć na oleju przez 10 minut. Dodać kapary i curry, i smażyć jeszcze przez 3 minuty.
    3. Makaron odcedzić i wymieszać z papryką. Posypać serem.
    4. Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem, i wyłożyć na makaron. Od razu podawać.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis