Deser z tapioką

    Deser bardzo ciekawy w smaku, z dodatkiem pistacji, kardamonu i szafranu, gotowany z tapioką, która nie zawiera glutenu.


    Mazowieckie, Polska
    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 200 g tapioki
    • 750 ml mleka
    • 30 g pistacji
    • 1 łyżeczka mielonego kardamonu
    • 100 g cukru
    • 1 łyżeczka szafranu
    • 50 ml wody różanej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Tapiokę ugotować w mleku. Pistacje zmielić, wymieszać z kardamonem i dodać do mleka. Gotować, cały czas mieszając, aż kulki tapioki staną się przezroczyste.
    2. Pod koniec gotowania dodać cukier, szafran i wodę różaną. Wymieszać i przełożyć do salaterek. Można dodatkowo oprószyć szafranem.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (3)