Brokuły w cieście

    Pyszny sposób na zakamuflowanie warzyw na obiad dla małych niejadków. Brokuły zanurzone w cieście naleśnikowym usmażone na złoto.

    Fiola

    Małopolskie, Polska
    Zrobione przez 3 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 brokuł
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1 jajko
    • 1/2 szklanki mleka
    • kilka łyżek mąki
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Brokuły umyć i podzielić na różyczki. Zagotować osoloną wodę i wrzucić brokuły. Gotować przez 3 minuty, przelać zimną wodą i odcedzić.
    2. W miseczce roztrzepać jajko z mlekiem i mąką na jednolite ciasto o konsystencji śmietany.
    3. Różyczki brokułów obtaczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis