Sos karmelowy

    (93)

    Tak, to prawda - sos karmelowy może być taki prosty.


    Zrobione przez 91 osób

    Składniki
    ilość porcji: 14 

    • 1 puszka (400 ml) słodzonego mleka skondensowanego

    Sposób przygotowania
    Gotowanie: 3godz.  ›  Gotowe w: 3godz. 

    1. Do dużego garnka nalać wodę i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Do wrzącej wody wstawić zamkniętą puszkę mleka. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 3 godziny, w razie potrzeby uzupełniając wodę i obracając co pół godziny puszkę, aby zapobiec przywieraniu. Ostrożnie otworzyć puszkę i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (93)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis