Pieczone jabłka z cynamonem

    (1)

    Szybki sposób na pyszny deser lub podwieczorek. Rozpływające się w ustach jabłka pachnące cynamonem. Czas pieczenia zależy od twardości jabłek.


    Małopolskie, Polska
    Zrobione przez 145 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 kg jabłek
    • 1/4 szklanki cukru
    • 2 łyżki cynamonu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C. Natłuścić naczynie żaroodporne.
    2. Jabłka umyć i wydrążyć ogonki.
    3. Cukier wymieszać z cynamonem i nałożyć do wydrążonych dziurek. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
    4. Piec przez 30 minut.

    sposób podawania

    Najlepiej smakują polane sokiem malinowym.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis