Pasta jajeczna z serem żółtym

    Pasta jajeczna z serem żółtym

    9polubień
    25min.


    Zrobione przez 6 osób

    Pasta jajeczna z serem żółtym gouda - pyszna i tania, doskonała do kanapek. W tej wersji pasty jest cebula i por.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3 jajka
    • 300 g żółtego sera gouda
    • 1 cebula, drobno posiekana
    • 1 por, drobno posiekany
    • 1 łyżka majonezu
    • 2 łyżki śmietany
    • pieprz, sól
    • 1,5 łyżki posiekanej natki pietruszki lub bazylii

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Jajka ugotować na twardo i odstawić w celu wystudzenia.
    2. Ser żółty zetrzeć na tarce wprost do miski. Do sera wsypać drobno posiekanego pora i cebulę, a następnie obrane jajka. Można je poszatkować widelcem w misce.
    3. Do zawartości dodać łyżkę majonezu i 2 łyżki gęstej śmietany. Całość wymieszać. Przyprawić pieprzem i solą dla smaku. Dla ozdoby pastę posypać zieloną pietruszką (można ją zastąpić świeżą bazylią). Tak przyrządzoną pastę nakładamy na pieczywo. Gotowe! Smacznego

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis