Bita śmietana z galaretką

    2 godz. 30 min

    Prosty i szybki deser na każdą okazję. Bita śmietana z paskami galaretki - najlepiej dodać różnokolorowe, deser będzie ładnie wyglądał.


    Zrobione przez 3 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 litra śmietany
    • 1/2 szklanki cukru pudru
    • 1 opakowanie (16 g) cukru waniliowego
    • 3 łyżeczki żelatyny
    • 1 opakowanie (75 g) galaretki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  +2godz. tężenie  ›  Gotowe w: 2godz.30min. 

    1. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Odstawić do stężenia, a następnie pokroić w paski.
    2. Śmietanę ubić z cukrem. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody i wymieszać ze śmietaną.
    3. Do śmietany dodać galaretkę, wymieszać i odstawić do stężenia.

    Domowy cukier waniliowy?

    Jeśli nie chcesz używać kupnego cukru wanilinowego, zrób w domu prawdziwy cukier waniliowy. Jak to zrobić przeczytasz w naszym artykule: "Domowy cukier waniliowy"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis