Szybki biszkopt kakaowy

    Szybki biszkopt kakaowy

    1polubienie
    55min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Smaczne, lekkie i szybkie do przygotowania ciasto biszkoptowe z dodatkiem kakao. Można podawać z galaretką lub z owocami.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 keksówka

    • 5 jajek
    • 1 szklanka cukru
    • 1 szklanka mąki pszennej
    • 3 łyżki kakao
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 stopni C. Lekko natłuścić foremkę.
    2. Jajka ubić z cukrem. Mąkę przesiać z proszkiem i kakao, stopniowo dodawać do jajek, cały czas miksując.
    3. Ciasto przełożyć do foremki. Piec przez 45 minut.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Idealny biszkopt

    Więcej informacji o tym jak upiec biszkopt bez zakalca znajdziesz w naszym artykule: "Jak upiec doskonały biszkopt?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis