Kruchy spód

    Kruchy spód

    1polubienie
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Prosty i niezawodny przepis na kruche ciasto, które jest doskonałe na szarlotkę. Można je przygotować i przechowywać w zamrażarce.

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 500 g mąki pszennej
    • 1 kostka (250 g) margaryny
    • 150 g cukru pudru
    • 2 żółtka
    • 1 łyżka kwaśnej śmietany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Mąkę przesiać na stolnicę i wysiekać z margaryną. Dodać cukier, żółtka i śmietanę i dalej siekać, aż składniki zaczną się łaczyć. Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis