Wątróbka drobiowa w winie

    Wątróbka drobiowa w winie

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Smaczny przepis na przygotowanie wątróbki, można użyć zarówno białego, jaki i czerwonego wina. Polecam!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g wątróbki drobiowej
    • 3 łyżki wina
    • 3 łyżki masła
    • 1 cebula
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Wątróbkę oczyścić i umyć. Zalać winem i smażyć, aż wino odparuje.
    2. Po wyparowaniu wina, dodać masło i smażyć do zrumienienia.
    3. Cebulę pokroić w talarki, podsmażyć i dodać do wątróbki.
    4. Wątróbkę posolić po usmażeniu i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis