Ziołowe kotlety z piersi kurczaka

    Ziołowe kotlety z piersi kurczaka

    3polubienia
    3godz.30min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Smaczny przepis na filety z kurczaka - marynatę przygotowuję z tymianku, oregano, majeranku i z dodatkiem białego wina. Kotlety panieruję, smażę na złoto i obiad gotowy!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
    • 1/4 łyżeczki tymianku
    • 1/4 łyżeczki bazylii
    • 1/4 łyżeczki oregano
    • 1/4 łyżeczki majeranku
    • szczypta cząbru
    • 3 łyżki białego wina
    • 1 jajko, roztrzepane
    • sól i pieprz do smaku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +3godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 3godz.30min. 

    1. Filety z kurczaka opłukać i osuszyć. Zioła wymieszać z białym winem i natrzeć kurczaka. Wstawić do lodówki na 3 godziny.
    2. Filety delikatnie rozbić na płaty o grubości 1 cm. Obtoczyć w jajku z dodatkiem soli i pieprzu.
    3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na rumiano.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis