Sałatka z kabanosem

    Sałatka z kabanosem

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Kolorowa i smaczna sałatka na każdą okazję. Zamiast papryki konserwowej można dodać ogórki kiszone lub korniszony.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 4-5 jajek ugotowanych na twardo
    • 2 papryki konserwowe (lub ogórki)
    • 1/2 świeżej papryki
    • 1 kabanos
    • 1 puszka (340 g) kukurydzy, odsączonej z zalewy
    • 100 g sera feta, pokruszonego
    • 1 cebula, posiekana
    • 200 g rukoli
    • 1 kubek (150 g) jogurtu naturalnego
    • 4 łyżki majonezu
    • sól i pieprz do smaku
    • 1/2 pęczka szczypiorku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Jajka, paprykę i kabanosa pokroić w większą kostkę.
    2. W salaterce układać warstwami kukurydzę, jajka, paprykę, fetę, kabanosa, cebulę i rukolę. Każdą warstwę lekko oprószyć solą i pieprzem. Majonez wymieszać z jogurtem i polać sałatkę. Szczypiorek posiekać i posypać po wierzchu.
    3. Wstawić do lodówki do schłodzenia. Dodatkowo można udekorować pokrojonym kabanosem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis