Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą

    Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą

    7polubień
    2godz.15min.


    Zrobione przez 37 osób

    Sałatki z tuńczyka to prosty i szybki sposób na pełnowartościowy lunch. Podana z chrupiącą bagietką posmakuje wszystkim.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 puszka (170 g) tuńczyka w sosie własnym
    • 1 puszka (340 g) kukurydzy, odsączonej z zalewy
    • 1-2 cebule, posiekane
    • 4-5 jajek ugotowanych na twardo, pokrojonych w kostkę
    • majonez
    • sól i pieprz do smaku
    • 100 g sera żółtego, startego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 2godz.15min. 

    1. Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić widelcem.
    2. W salaterce układać warstwami, każdą lekko smarując majonezem: kukurydzę, majonez, tuńczyka, cebulę, majonez, jajka, posypać solą i pieprzem, przykryć majonezem, a wierzch posypać serem.
    3. Sałatkę schłodzić. Można przygotować dzień wcześniej.

    Kostka idealna

    Jak pokroić warzywa i owoce w idealną, równą kostkę? Dowiedz się czytając nasz artykuł "Krojenie w kostkę owoców i warzyw".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis