Grillowane brzoskiwnie

    Grillowane brzoskiwnie

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Próbowaliście kiedyś grillować te soczyste owoce? Są przepyszne z nadzieniem z serka, orzechów i miodu.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3 brzoskwinie
    • 1 łyżka oleju
    • 3 łyżki miodu
    • 50 g twarożku śmietankowego
    • 4 orzechy włoskie, posiekane

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Brzoskwinie przekroić na pół, wyjąć pestki, posmarować olejem.
    2. Ułożyć na rozgrzanym grillu przekrojoną stroną w dół. Grillować przez 5 minut. Odwrócić i posmarować 2 łyżkami miodu.
    3. Serek wymieszać z pozostałym miodem i orzechami. Napełnić miejsca po pestkach. Grillować przez 2 minuty.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis