Kapusta smażona

    Kapusta smażona

    6polubień
    1godz.


    Zrobione przez 9 osób

    Coś dla wielbicieli kapusty - z racji, że ja kapustę lubię w każdej postaci, tym razem przyrządziłam ją smażoną z cebulą z odrobiną koncentratu pomidorowego.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1/2 kg kapusty
    • 4 łyżki oleju
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 cebula, posiekana
    • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 50min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Kapsutę poszatkować.
    2. W woku rozgrzać olej i smażyć kapustę na dużym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Po 10 minutach zamieszać. Przykryć.
    3. Na oddzielnej patelni usmażyć cebulę. Dodać koncentrat, wymieszać i smażyć przez 1-2 minuty.
    4. Cebulę dodać do kapusty, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Przykryć i smażyć przez 30 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    MonikaElżbietaKotwica
    0

    Szybko i smacznie i prosto,brawo.Jeszcze do tego tanio i zdrowo - 28 maj 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis