Zaloguj się Zarejestruj się

Kapusta smażona

Coś dla wielbicieli kapusty - z racji, że ja kapustę lubię w każdej postaci, tym razem przyrządziłam ją smażoną z cebulą z odrobiną koncentratu pomidorowego.

Miła

Składniki
ilość porcji: 6 

  • 1/2 kg kapusty
  • 4 łyżki oleju
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 50min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

  1. Kapsutę poszatkować.
  2. W woku rozgrzać olej i smażyć kapustę na dużym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Po 10 minutach zamieszać. Przykryć.
  3. Na oddzielnej patelni usmażyć cebulę. Dodać koncentrat, wymieszać i smażyć przez 1-2 minuty.
  4. Cebulę dodać do kapusty, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Przykryć i smażyć przez 30 minut.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie