Pasta marchewkowa

    Pasta marchewkowa

    6polubień
    1godz.35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Bardzo lubię ten przepis bo można go wykorzystać na dwa sposoby. Doskonała pasta do chleba, a również można z niej uformować kotleciki i podać do obiadu.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 4 marchewki
    • 2 szklanki soku pomidorowego
    • 1 szklanka orzeszków ziemnych, posiekanych
    • 2 cebule, posiekane
    • 1 łyżeczka kaparów
    • kilka łyżek oliwy z oliwek
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.35min. 

    1. Marchewkę ugotować do miękkości i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    2. Marchewkę wymieszać z sokiem pomidorowym, orzechami, cebulą i kaparami. Dodać tyle oliwy aby masa miała konsystencję pasty. Doprawić do smaku i wstawić do lodówki na godzinę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis