Pasta twarogowa z kiełkami rzodkiewki

    Pasta twarogowa z kiełkami rzodkiewki

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszna i prosta pasta do chleba na bazie sera białego z dodatkiem kiełków rzodkiewki i prażonego sezamu.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 szklanka kiełków rzodkiewki
    • 5 rzodkiewek
    • 1/2 cebuli
    • garść świeżych listków pokrzywy
    • 3 łyżki ziaren sezamu
    • 300 g półtłustego sera białego
    • 3 łyżki jogurtu naturalnego
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kiełki i rzodkiewkę umyć i osuszyć. Rzodkiewki zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać.
    2. Liście pokrzywy sparzyć i drobno posiekać.
    3. Na suchej patelni uprażyć ziarna sezamu.
    4. Ser rozdrobnić widelcem i wymieszać z jogurtem. Dodać kiełki, rzodkiewkę, cebulę, pokrzywę i sezam. Doprawić do smaku, dobrze wymieszać. Podawać do kanapek.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis