Makaron z oliwkami i fasolką szparagową

    Makaron z oliwkami i fasolką szparagową

    4polubienia
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczny przepis na sycący i zdrowy obiad. Fasolka szparagowa to jedno z moich ulubionych warzyw, a w połączeniu z makaronem stanowi pełnowartościowe danie.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 400 g makaronu świderki
    • 2 łyżeczki soli
    • 1/2 kg zielonej fasolki szparagowej
    • 5 łyżek oleju
    • 1 łyżeczka tymianku
    • szczypta curry
    • 8 zielonych oliwek bez pestek
    • 50 g sera mozzarella

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. W dużej ilości osolonej wody ugotować makaron.
    2. Fasolkę pokroić w 2 cm kawałki i smażyć na oleju przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
    3. Do fasolki dodać przyprawy i oliwki i smażyć przez kolejne 3 minuty. Ser zetrzeć na tarce.
    4. Makaron odcedzić i wymieszać z fasolką. Posypać serem i podawać.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis