Kompot porzeczkowy

    Kompot porzeczkowy

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 7 osób

    Pyszny kompot z porzeczek z dodatkiem korzennych przypraw. Goździki i cynamon nadają wyjątkowego aromatu.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 400 g czerwonej porzeczki
    • 5 litrów wody
    • 1/2 szklanki cukru
    • 3 goździki
    • 1/2 łyżeczki cynamonu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Porzeczki umyć i włożyć do garnka. Zalać gorącą wodą, dodać cukier i przyprawy. Gotować przez 15 minut. Przecedzić i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis