Łazanki z kapustą kiszoną

    Łazanki z kapustą kiszoną

    5polubień
    50min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Mniej tradycyjny przepis na łazanki z kapustą - dodaję odrobinę kurkumy. Pyszne i sycące danie, a na drugi dzień odsmażane nawet jeszcze lepsze!

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 500 g makaronu łazanki
    • 400 g kiszonej kapusty
    • 1/2 szklanki oleju
    • 1/2 łyżeczki zmielonej kolendry
    • 1/2 łyżeczki zmielonego kminku
    • 1 łyżka suszonego majeranku
    • 1/4 łyżeczki kurkumy
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Makaron ugotować w osolonej wodzie.
    2. Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna, najpierw trzeba ją przepłukać i dobrze odcisnąć. Pokroić i smażyć na oleju, aż zmięknie. Dodać przyprawy, wymieszać.
    3. Makaron odcedzić i wymieszać z kapustą. Smacznego!

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis