Sałatka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

    Sałatka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

    5polubień
    15min.


    Zrobione przez 5 osób

    Prosta i wyjątkowo smaczna sałatka z chrupiącej kapusty pekińskiej z kukurydzą. Można dodać kawałek czerwonej papryki, bo bardzo ładnie i kolorowo wygląda.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 mała kapusta pekińska
    • 1 puszka (340 g) kukurydzy, odsączonej z zalewy
    • 2 cebule, posiekne
    • 3 łyżki majonezu
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Kapsutę pokroić w cienkie paski. Wymieszać z kukurydzą i cebulą, doprawić majonezem, solą i pieprzem. Gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    2

    Sałatka pyszna Zrobiłem dla Dziewczyny i bardzo jej smakowała - 20 paź 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis