Sałatka czerwona z kapusty pekińskiej

    Sałatka czerwona z kapusty pekińskiej

    3polubienia
    30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Lekka surówka z kapusty pekińskiej, która doskonale pasuje do mięs z grilla, ale również jako dodatek do obiadu.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 mała kapusta pekińska
    • 1/2 czerwonej papryki
    • 1 pomidor
    • 1/2 czerwonej cebuli
    • 1 pęczek szczypiorku
    • 2 łyżeczki przyprawy do sałatek
    • 2 łyżki oliwy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +15min. odstawienie  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Kapustę poszatkować i odstawić na 15 minut. Następnie lekko pognieść.
    2. Paprykę, pomidora i cebulę pokroić w kostkę, a szczypiorek posiekać. Wymieszać z kapustą, oprószyć przyprawą i skropić oliwą. Przed podaniem schłodzić.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis